Cum să alegi tapetul potrivit pentru perete?

Designul interior – nu este o sarcină ușoară, deoarece trebuie să aveți grijă de multe momente diferite. Tapetul este considerat unul dintre cele mai populare materiale de finisaj. Tocmai din acest motiv, este ales de milioane de oameni pentru a decora camerele din casele lor. Astăzi puteți găsi un număr mare de tipuri de pânze. Puteți cumpăra produse cu diverse modele, unicolore, multicolore, cu fotografii neobișnuite.

Material

Unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea tapetului este materialul. Pentru a înțelege toate tipurile, merită să înțelegeți că tapetul pentru perete este din hârtie sau din flizelină. Ele sunt clasificate în funcție de tipul de bază. Diferența lor este că pe cele de hârtie se aplică adeziv dar pe cele de flizelină – nu. Există și o altă clasificare – în funcție de tipul stratului decorativ superior. Produsele sunt din:

  • hârtie – cea mai ieftină opțiune de produs, prezentată într-o gamă largă, pot fi dintr-un singur strat sau din mai multe straturi;
  • flizelină – acest tapet într-o cameră demonstrează rezistență la diverse deteriorări, sunt ușor de lipit și întreținut și sunt ecologice;
  • vinil – un tip popular de tapet, deoarece demonstrează o rezistență excelentă la uzură, poate fi spălat cu detergenți și, de asemenea, este capabil să ascundă diverse imperfecțiuni ale peretelui;
  • textil - astfel de pânze pentru perete arată bogat, se caracterizează printr-o izolare excelentă la zgomot și la căldură, deși prețul tapetului este foarte mare, nu sunt ușor de lipit și îngrijirea lor este pe măsură.

Deasemenea, este solicitat și fototapet, care poate avea o bază de hârtie și de flizelină. „Perla” acestora constă în faptul că astfel de tapet pentru perete formează o singură imagine. Aceasta este modalitatea perfectă de a evidenția unul sau doi pereți. Mai mult, vă permit să extindeți vizual spațiul.

Culoare și model

Pentru a cumpăra tapet, ar trebui să decideți în prealabil ce model și culoare să căutați. Dacă camera este mică, desenul ar trebui să fie aproximativ la fel. Cu ajutorul unei dungi verticale puteți face camera mai înaltă iar cu o dungă orizontală, puteți să o faceți mai lată. Nuanța pânzelor ar trebui să corespundă tipului camerei. În magazinul online „Uwalls” vă puteți familiariza cu catalogul de modele disponibile și vă puteți opri la cea mai bună opțiune. O gamă largă de produse și prețuri rezonabile contribuie la o achiziție profitabilă. Puteți plasa o comandă în câteva minute iar mărfurile sunt livrate într-un timp scurt.

citește mai mult